Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Autodesk Industry Collections

Az Autodesk bejelentette az iparági gyűjtemények bevezetését

Az Autodesk bejelentette az Iparági gyűjtemény bevezetését, hogy ezzel szűkítse a termékkínálatot, így megkönnyítse a döntést az ügyfelek számára. Ezek az új gyűjtemények a Design és Creation Suite programcsomagok helyét veszik át.

„Miközben folytatjuk az átállást a teljes egészében előfizetéses üzleti modellre, továbbra is minden erőnkkel azon vagyunk, hogy nagyobb értéket és rugalmasságot kínáljunk, a szükséges Autodesk-szoftverek pedig egyszerűbben legyenek elérhetők.”

„2016. augusztus 1-től bevezetjük az Autodesk iparági gyűjteményeket, az Autodesk Design és Creation programcsomagok értékesítése pedig megszűnik” – mondta Jeff Wright, az Autodesk, Inc. ügyfélbevonásért felelős alelnöke.

A Design Suite programcsomagok értékesítése idén július 31-én véget ér. Minden meglévő premium és ultimate csomag előfizetője „ingyenesen” frissíthet a megfelelő gyűjteményre az előfizetési időtartam hátralévő részére. Kivételt képeznek az AutoCAD Premium/Ultimate előfizetők, akiknek frissítési díjat kell majd fizetni, hogy a gyűjteményre válthassanak.

Íme, két válasz az iparági gyűjteményekre vonatkozó GYIK dokumentumból:

  • Átválthatom az előfizetésemet egy iparági gyűjtemény előfizetésére? Igen, az Autodesk biztosítja a lehetőséget, hogy a meglévő előfizetés(eke)t kényelmes módon cserélhesse egy iparági gyűjteményre.
  • Átválthatok az iparági gyűjteményekre az előfizetésem alatt? Igen, 2016 októberében az aktuális előfizetési időtartam alatt is válthat.

Ne feledje azonban, hogy a megújításkor többet kell majd fizetnie… nagyobb érték = magasabb előfizetési díj.

Három iparági gyűjtemény lesz elérhető: az építészeti, tervezési és kivitelezési, a terméktervezési, illetve a média és szórakoztatóipari. Melyek az új gyűjtemények legfőbb előnyei a régi Design Suite programcsomagokkal szemben (az Autodesk szerint)?

  • Nagyobb érték – több szoftver
  • Folyamatos fejlesztés – a gyűjteményeket a folyamatos fejlődésre tervezték
  • Nagyobb rugalmasság és több lehetőség – egy- vagy többfelhasználós változatban is elérhető a különböző előfizetési időtartamokra
  • Több felhőszolgáltatás
  • Egyszerűsített csomag – egyetlen termék a kínálatban

Az iparági gyűjteményben található elemek teljes listája az Autodesk webhelyén található.

Előnyösebb?

Kezdeti költség szempontjából anyagilag az iparági gyűjtemény a jobb megoldás.

A Product Design Suite Ultimate az alábbi szoftvereket tartalmazza: Inventor Professional, AutoCAD, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Raster Design, 3ds Max, Alias Design, Navisworks Manage, Vault Basic és Showcase. A felhőalapú szolgáltatások közül az alábbiakat tartalmazza: Fusion 360, ReCap 360, A360 és Rendering in A360

A terméktervezési iparági gyűjtemény nem tartalmazza az Alias Design, AutoCAD Raster Design és Showcase szoftvereket, de tartalmazza az AutoCAD Architecture és a Factory Design Utilities szoftvereket. A csomagban a Rendering in A360, az AutoCAD 360 Pro, a Fusion 360 és a Recap 360 Pro felhőszolgáltatások találhatók meg.

Az építészeti Iparági gyűjteményre plusz 200 dollár/év díjért tartalmazza a Revit, az AutoCAD P&ID, a Plant 3D szoftvert és a Structural Analysis felhőeszközöket a Revithez (sok más szoftver mellett).

Hogy szereti-e majd a változtatásokat, igazából attól függ, melyik iparágban dolgozik, és melyik szoftvereket használja napi szinten.

További információ.

Forrás: Autodesk

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!