Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

5 tévhit

5 tévhit az Autodesk termékeinek előfizetésével kapcsolatban

Az Autodesk szoftvertermékei csak előfizetéssel érhetők el. Íme az 5 leggyakoribb tévhit az Autodesk termékeire történő előfizetéssel kapcsolatban:

1 „2016. után már nem használhatom majd az állandó licenceimet.”

A meglévő állandó Autodesk-szoftverlicencek változatlanul érvényesek. Megtarthatja állandó szoftverlicenceit, és azokat a licencmegállapodásokban foglaltak szerint továbbra is használhatja. A Maintenance Plan követés hatálya alatt álló Autodesk-szoftverek esetében továbbra is részesül a követés előnyeiből.

2 „Nem akarok minden alkalommal az internetre csatlakozni, amikor valamelyik Autodesk-terméket használom.”

Az internetkapcsolat a szoftver aktiválásához szükséges az első előfizetés során. Az Autodesk-termékek ezután akár 30 napig kapcsolat nélküli állapotban működnek, ezután kell csak ismét csatlakoznia az internethez, hogy újabb 30 napra megújítsa a licencét. Az újracsatlakozás esedékessé válása előtt hét nappal emlékeztető üzenetet kap. A felhőszolgáltatások eléréséhez minden esetben internetkapcsolat szükséges.

3 „Az összes fájlom és projektem automatikusan a felhőbe lesz mentve.”

Ha előfizet valamely Autodesk-szoftvertermékre, a fájlok és a projektek mentése a helyi rendszeren történik. Helyileg mentett adatai az előfizetés lejárta után is megmaradnak. Az ingyenes Autodesk A360 megtekintővel tekintheti meg DWG-fájljait, ha pedig szerkeszteni szeretné őket, aktiválhatja Autodesk-előfizetését.

4 „Mindig az Autodesk termékek legújabb verzióját kell majd használnom.”

Az előfizetés lényege, hogy hozzáféréssel rendelkezik az Autodesk termékek legfrissebb verziójához és a legutóbbi frissítésekhez, azonban Ön dönti el, hogy szeretne-e frissíteni, és azt is, hogy mikor. Előfizetőként emellett egyes korábbi szoftververziókhoz is hozzáfér. További részletekért olvassa el az Autodesk korábbi verziók használatának jogát ismertető témakört.

5 „Nem használhatok hálózati licenceket.”

Az Autodesk által kínált opcióval lehetősége van az Autodesk-termékekre úgy előfizetni, hogy több felhasználó osztozhat a hálózati licenceken. Ez a lehetőség akkor is használható, ha az Autodesk-termékek használata során nincs lehetősége kapcsolódni az internethez. Az előfizetők számos előnyben részesülnek, többek között hozzáférnek a legújabb szoftverekhez és a korábbi verziókhoz, igénybe vehetik a technikai támogatást, és globális utazási jogokkal rendelkeznek.

1

Amennyiben kérdése van az Autodesk előfizetéssel kapcsolatban, keresse a Hivatalos Viszonteladó Partnereket.