Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Megjelent az Autodesk Revit Live 1.7

Viszlát Autodesk LIVE! Helló Revit LIVE!

Stabilan fejlődik tovább az Autodesk a Revit-modellek valósidejű renderelését végző megoldása. A mostantól Autodesk Revit Live (korábban Autodesk LIVE) néven elérhető termékben új szolgáltatásokat vezettek be a Revit-felhasználók számára kínált, interaktív 3D élményt nyújtó szoftverben. A névváltoztatás hátterében a Revitbe integrált funkcionalitás áll. Az új név emellett azt is jelzi, hogy mostantól a BIM-modellekből lenyűgöző látványterv és VR-élmény készülhet.

A Revit Live 1.7 újdonságai

Az Autodesk 2016 júliusában vezette be ezt az új interaktív 3D eszközt. Ezután 2016 októberében a vállalat bemutatta a HTC Vive és az Oculus Rift VR-hardverek támogatását. A Revit BIM-modellekből mindössze két kattintással lenyűgöző látványélményeket lehet varázsolni.

A Revit Live mostani, 1.7-es kiadásában a vállalat az alábbi új szolgáltatásokat vezette be:

  • A Revit LT támogatása – a Live korábban csak a Revit-felhasználók számára volt elérhető.
  • Egyéni építőanyagok támogatása – a Revit Live 1.7 teljes mértékben támogatja a felhasználók által létrehozott egyéni anyagokat.
  • Részletességi szintek támogatása – ennek a renderelési technológiának a használatával a grafikai folyamatok a 3D modellek összetettségének csökkentésével gyorsíthatók fel. Általában akkor csökken a modell összetettsége, amikor a felhasználó eltávolodik a modelltől, illetve a rendszer az egyéb paramétereket, például az egyes objektumok fontosságát, sebességét vagy térben elfoglalt pozícióját is figyelembe veszi. A Revit Live 1.7 esetében ez lényegében 20%-os hasznos teljesítménynövekedést jelent a nagy modellekkel (például kórházkomplexumokkal) vagy virtuális valóság módban dolgozó felhasználók számára.

Az 1.7-es verzió további újdonsága például, hogy a korábban erre szolgáló fogó helyett a VR-modellekben a minitérkép mozgatása és forgatása mostantól a vezérlő fogógombjaival lehetséges. A 3D modellekben lévő karakterek finoman animálhatók, ki- és bekapcsolhatók, valamint elrejthetők és megjeleníthetők. Az 1.7-es kiadás újdonságaival kapcsolatos további részletek itt találhatók.

Az Autodesk Revit Live 1.7 a LIVE Design család ajánlatainak részét képezi.

Forrás: Autodesk

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!