Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Új: AutoCAD 2018.1 és AutoCAD LT 2018.1 frissítés

Munkafolyamatokat egyszerűsítő és hatékonyságnövelő eszközök

Most mindent megtudhat, amit tudni érdemes az AutoCAD és az AutoCAD LT 2018 nyilvánosan elérhető első frissítéséről, amelyet az előfizetéssel és Maintenance Plan követéssel rendelkező ügyfelek telepíthetnek.

Ha Ön rendelkezik az AutoCAD 2018 vagy az AutoCAD LT 2018 előfizetési licencével vagy Maintenance Plan követésével, automatikusan hozzáférhet az újonnan kiadott AutoCAD 2018.1 frissítéshez az Autodesk asztali alkalmazáson keresztül!

Az AutoCAD 2018.1 Update új szoftverfejlesztéseket, a munkafolyamatokat egyszerűsítő és hatékonyságnövelő eszközöket kínál. Ahhoz, hogy könnyen felismerje a felhasználói felületen az új szolgáltatásokat, mindenképpen kapcsolja be az „Új szolgáltatások kiemelése” beállítást a Súgó menüben.

1

Nézetek és nézetablakok

Az AutoCAD 2018.1 frissítés fejlesztéseinek köszönhetően az elnevezett nézetekkel és az elrendezési nézetablakokkal végzett munka könnyebb, mint valaha! Egyszerűen válasszon ki egy nézetet az új nézetgalériából, és illessze be az elrendezésébe. Az eredmény ugyanaz, mint amikor több lépésben, az elrendezési nézetablak létrehozásával, aktiválásával, egy nézet kiválasztásával, a méret beállításával, a nézetablak átméretezésével és végül zárolásával hozza létre a nézetablakot. Mostantól ezt egyetlen lépésben megteheti, így pillanatok alatt több nézetet is hozzáadhat!

2

Fólia tulajdonságainak felülírása

A Fóliakezelőn és más fóliavezérlőkön végzett fejlesztéseknek köszönhetően könnyebbé beazonosítani a felülírásokat és visszaállítani az alapértelmezett értékeket. Ráadásul jobban vezérelheti, hogy melyik xref-fólia és fóliatulajdonság álljon vissza, amikor az xrefek újból betöltődnek.

3

Jobb teljesítmény a 3D navigáció során

A 3D modellek navigációs sebessége (a leggyakoribb látványstílusokkal történő megtekintésekkor) tovább javul az AutoCAD 2018.1 frissítésben. A 3D grafikus teljesítmény a Drótváz, Valósághű és Árnyalt látványstílusoknál jelentősen javult a tesztelt DWG fájlok tartalmától függően. A hat tesztmodell képkocka/másodpercben értendő teljesítményének vizsgálata szerint a képsebesség-növekedés az AutoCAD 2018 frissítésében középértéken 175 százalékos volt (2,75x), az AutoCAD 2017-hez képest, és 37 százalékos (1,37x) az AutoCAD 2018 frissítés előtti változatához képest. A legjobb eredményeket a 3D látványstílusok alapértelmezett állapota biztosítja kompatibilis videokártyával felszerelt 64 bites gépeken. A teljesítményfejlesztéseket leginkább hasznosítani tudó parancsok között megtalálhatók a legtöbbet használt parancsok: 3DKERINGÉS, ZOOM, TOL és LSAKTUÁLIS.

Nagy felbontású (4K) monitorok támogatása

A nagy felbontású monitorok támogatása tovább javul az AutoCAD 2018.1 frissítésben. Több mint 200 párbeszédpanel és felhasználói felületi elem frissült, hogy az elérhető legjobb megtekintési élményt biztosítsa a 4K vagy nagyobb felbontású kijelzőkön. Példának említhetjük az Fóliaállapot szerkesztése és a Táblázat beszúrása párbeszédpaneleket, valamint a Visual LISP szerkesztőt.

Teljesítménybeli fejlesztések

A Nyomtatás és az Előnézet funkciók használatakor jelentős teljesítménybeli fejlesztéseket tapasztalhat a hiányzó SHX-betűtípusokkal rendelkező rajzokban.

Szabványok ellenőrzése

Az egyéni vonaltípus-tulajdonságok is támogatottak a szabványok ellenőrzésénél, ha több egyéni vonaltípus-definíció szerepel a rajzban.

Objektumok kijelölése

A metsző ablak és a felfűzés támogatott az olyan vonalak levágásakor vagy meghosszabbításakor, amelyek nem az aktuális FKR síkjában fekszenek.

Forrás: Autodesk blog

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

Post-Img-Template-w550-copy6