Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Autodesk Revit Live praktikák – 3. rész

A legjobb gyakorlatok – Megvilágítás, expotálás, VR

Az Autodesk Revit Live egy felhőszolgáltatás, amellyel az építészek a Revit és a Revit LT szoftverben készült modelleket egyetlen kattintással lenyűgöző látványélménnyé alakíthatják, amelyek segítségével jobban megérthetik, alaposabban megismerhetik, és megoszthatják terveiket.

overview

Cikksorozatunkban olyan bevált eljárásokat mutatunk be, amelyekkel a legtöbbet hozhatja ki a Revit Live élményéből. Bemutatjuk, hogyan tudja optimalizálni Revit-modelljében az anyagok és a megvilágítás használatát. Cikksorozatunk első részében az anyagok használatát mutattuk be (itt olvashatja), második részben pedig a szerkezeti anyagok fizikai megjelenésének módosításáról írtunk (itt olvashatja). Záró cikkünkben a megvilágítás, exportálás és a VR lesznek a középpontban.

Hogyan jelennek meg a Revit megvilágításai a Revit Live-ban?

A legtöbb megvilágítás minden különleges előkészület nélkül, közvetlenül jelenik meg Revit Live jelenetében, amikor a Revitből történő exportálás után a szolgáltatás feldolgozza a projektet a felhőben.

1

A Revit Live-ban a megvilágítások alapértelmezés szerint csak éjszaka jelennek meg. Ezt a beállítást azonban módosíthatja a Settings (Beállítások) Lights (Megvilágítások) menüjében. Megadhatja, hogy a megvilágítások automatikusak legyenek, mindig be legyenek kapcsolva, vagy mindig ki legyenek kapcsolva. A megvilágítás kikapcsolásával javítható a Revit Live teljesítménye.

2

Revit-modellek és -nézetek exportálása a Revit Live-ba

A Revit-modell exportálásához a Revit fő eszközszalagján kattintson az Add-Ins (Bővítmények) fülre. Kattintson a „Go Live” ikonra a folyamat megkezdéséhez. Megjelenik egy ablak, amelyben a felhasználók kiválaszthatják a céljelenetet a Revit Live-ban, illetve a terepet is kibővíthetik a horizontig. Kattintson a Save and Go (Mentés és ugrás) gombra a projekt felhőszolgáltatásba küldéséhez.

3

Amint a felhő feldolgozta Revit Live-jelenetet, keresse meg a jelenetet a korábban megadott helyen. Ezt a projektet most már meg lehet nyitni a Revit Live Editor vagy Viewer használatával. Ha első alkalommal nyit meg egy új Revit Live-projektet, kétlépéses folyamatban kell kicsomagolni és előkészíteni az új jelenetet.

4

Modellek megtekintése a virtuális valóságban

Ismerkedjen meg a Revit-modelljeivel a virtuális valóságban (VR)

A Revit Live a virtuális valóságot is támogatja. A támogatott headsetek közé tartozik a HTC Vive és az Oculus Rift. A virtuális valóság egyetlen kattintással engedélyezhető a Revit Live-ban.

5

A Revit Live jobb alsó sarkában látni fog egy VR ikont. Egyszerűen kattintson erre az ikonra a helyi VR hardver elindításához.

6

Reméljük hasznos információval szolgált cikksorozatunk. Ha kérdése van az Autodesk Revit LIVE megoldással kapcsolatban, keresse a hazai Autodesk viszonteladó partnereket.

Cikksorozatunk első rész itt olvasható.

Cikksorozatunk második része itt olvasható

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!