Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Az InfraWorks 2018.1 újdonságai

Elsődleges infrastruktúra-tervezési BIM platform – új és bővített funkciók
Ismerje meg az InfraWorks (2018.1) újdonságait.
Új! Vonalas jellemzők kiemelése

Az InfraWorks szoftverben mostantól kiemelhet vonalas jellemzőket pontfelhőkből, amelyekből törésvonalakat, útburkolati jeleket és egyéb jellemzőket hozhat létre. Emellett az automatikus beállítással kiválaszthat két pontot egy pontfelhőben, és az InfraWorks megkeresi és követi a megfelelő vonalat – természetesen 3D-ben. Az új képesség továbbá bevezeti az új Vonalas jellemző objektumot az InfraWorksben.

Vonalas jellemzők (bővített funkciók)

Az InfraWorks nem csak automatikusan követi a vonalas jellemzőket a pontfelhőben, de a legújabb kiadás fejlett eszközöket is tartalmaz, amelyekkel törésvonalakat és egyéb vonalas jellemzőket hozhat létre és módosíthat – például keresztszelvénynézeteket a pontfelhőből készített vonalas jellemzőkhöz. A vonalas jellemzők, a magassági jellemzők és a terephálók ezután exportálhatók és felhasználhatók a Civil 3D szoftverben, amelyben a meglévő állapotok pontosabb ábrázolása hozható létre a tervezési projekthez.

Mennyiségek

Az InfraWorks legújabb kiadásában lehetővé vált több út kiválasztása, és az azokhoz szükséges földmunka- és anyagmennyiségek egyszerre történő kiszámítása. Akkor sem kell aggódnia, ha egy útépítési projekt egy adott területére szeretné kiszámítani a mennyiségeket. Mostantól meghatározhat egy szelvénytartományt, és kiszámíthatja a földmunka- és anyagmennyiségeket csak a kívánt területre. Akár megadott területekre is kiszámíthatja a mennyiségeket, például telkekre, kisajátításokra vagy szolgalmi joggal terhelt területekre.

Feliratok

Az InfraWorks legújabb kiadásának egyik további fejlesztése a feliratok megjelenésének vezérlése nézetek segítségével. Az InfraWorksben a címkék mostantól automatikusan megjelennek (vagy nem) a projekt aktuális nézetének függvényében – a koncepciótervben vagy a mérnöki tervben. Ja, és ha úgy gondolja, be- és kikapcsolhatja a feliratokat egy nézeten belül. Végül javítottunk az útszelvények feliratozásainak átláthatóságán és a hidak fő méreteinek automatikus feliratozásán, amikor kijelöl egy hidat vagy egy hídösszetevőt.

Új! Alkatrészszerkesztő

Az InfraWorks új alkatrészszerkesztője (Parts Editor) lehetővé teszi a cső- és műtárgykönyvtárak kezelését, valamint egyéni alkatrészek létrehozását. Az azonnal használható alkatrészek módosításával különböző méretváltozatokat hozhat létre, vagy akár létrehozhat egyéni alkatrészeket is az Inventor segítségével, és exportálhatja azokat az ingyenes Inventor beépülő modullal, amely az InfraWorks telepítésének részét képezi.

Új! Parametrikus alkotóelemek

Az InfraWorks felhasználói mostantól kiaknázhatják a hídon elhelyezett sínek, korlátok és egyéb elemek szinte korlátlan konfigurálása által nyújtott előnyöket. Emellett az utak díszítőelemei mostantól parametrikus modellek használatával is hozzáadhatók. A felhasználók létrehozhatják saját parametrikus modelljeiket az Inventorban, és az útösszetevő-tervek részévé tehetik azokat.

A InfraWorks elérhető önálló előfizetési licencként. De előfizethet az építőipari gyűjteményre is, így hozzáférhet az InfraWorks és a Civil 3D szoftverekhez, valamint egyéb olyan eszközökhöz, amelyekkel tovább javíthatja a projektekhez kapcsolódó munkafolyamatait.

Forrás: Autodesk blog

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!