Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Autodesk és Esri együttműködés

Együttműködés az infrastruktúra-tervezés előmozdítására

A térinformatikai rendszerek és az épületinformáció-modellezés területének két globális vezetője ösztönözni szeretné a térbeli intelligencia és a 3D tervmodell-információk integrációját

Az Autodesk, Inc. és az Esri, Inc. bejelentette a BIM és a GIS térképészeti technológiák integrációját célzó új együttműködését. Az Autodesk és az Esri közösen olyan új képességek kialakítását célozza, amelyek iparágak széles köre számára kínálnak majd jobb kontextust az ember által teremtett világ, a környezet, annak lakói, és a mindezt összekapcsoló hálózatok adatainak megjelenítése révén.

„Fontos, hogy a ma projektjeinek tervezése és kivitelezése során figyelembe vegyük a jövő generációinak igényeit – vallja Jack Dangermond, az Esri elnöke. – Az Autodeskkel való együttműködésünk eredményeképpen fenntartható erőforrásokat biztosíthatunk a növekvő populáció számára, felelősségteljesebbé tehetjük az emberiség hatását a természetes környezetre, javíthatjuk a bolygó erőforrásainak felhasználását, és rugalmasabban alakíthatóvá tehetjük a városokat.”

A BIM és a GIS térképészeti szoftverek gördülékeny együttműködése optimalizálja majd az infrastruktúraprojektek tervezését, kivitelezését és üzemeltetését, így értékes időt és pénzt takarít majd meg közületi és magán infrastruktúratulajdonosok számára világszerte. Az Esri és az Autodesk szoftvereinek integrációja akár drasztikus mértékben is csökkentheti majd a munkafolyamatok átfutási idejét.

2

„Az Esrivel való együttműködésünk célja, hogy a BIM és a GIS-térképek nyújtotta lehetőségek egyesítésével ügyfeleink bármit bárhol képesek legyenek megépíteni – nyilatkozta Andrew Anagnost, az Autodesk vezérigazgatója. – Közös célunk, hogy az ipari és várostervezőket felruházzuk a valós világ kontextusában való tervezés képességével. Így a közösségek összekapcsoltabb, rugalmasabban alakítható városokat és infrastruktúrákat tudnak majd felépíteni, és még inkább szem előtt tarthatják a fenntarthatóságot.”

Mind az Autodesk, mind az Esri igyekszik az együttműködés révén mind jobban integrálni saját technológiáit, hogy az iparági szakemberek a BIM- és a GIS-adatok szintetizálásával összekapcsoltabb infrastruktúrákat hozhassanak létre. Az előnyök közé tartozik, hogy várhatóan egyszerűsödnek majd az engedélyezési folyamatok az érintettek jobb bevonása révén, fenntarthatóbb és rugalmasabban alakítható tervek jönnek majd létre a projektadatok nagyobb átláthatósága révén, valamint csökkennek a kockázatok a kivitelezés során a dokumentáció jobb áramlásának, az erőforrások jobb elérhetőségének és a hatékonyabb ütemezésnek köszönhetően.

„Rendkívül izgatottan nézek az Autodesk és az Esri stratégiai együttműködése elé – nyilatkozta John Kizior, az AECOM a projekttechnológiákért felelős globális igazgatója. – Az AECOM értékeli az innovatív szellemet, és én nagyon bízom benne, hogy ez az új stratégiai együttműködés a szoftverek dinamikus szinergiáját valósítja majd meg. Ezek a kombinált technológiák új lehetőséget teremtenek majd az információk összekapcsolására a projektek teljes életciklusa során, és ennek ügyfeleink látják majd hasznát.”

A világ népessége várhatóan 2,5 milliárd új lakóval bővül majd az elkövetkező 30 évben, akiknek 70 százaléka a városokban fog élni, így rendkívüli teher nehezedik majd a már így is megfeszített infrastrukturális erőforrásokra. Ez évi 3,3 billió dollárnyi infrastruktúrát célzó kiadást tesz majd szükségessé. Hogy megfelelhessenek a kihívásoknak, a közületi és a magánszektoroknak módot kell találniuk a közlekedés- és infrastruktúrakivitelezés teljes életciklusának optimalizálására. Az Esri és az Autodesk szoftverintegrációjának tervezett fejlesztései meg fogják változtatni a jövő építésének módját. Így felkészülhetünk arra, hogy bárhol bármit felépíthessünk – a Hol tudományának segítségével.

Ezt az új jövőképet Andrew Anagnost és Jack Dangermond az Autodesk legnagyobb éves felhasználói rendezvényén, a Las Vegasban (Nevada) megrendezett Autodesk University eseményen mutatta be. Ha többet szeretne megtudni, látogasson el az Autodesk-Esri együttműködés oldalára.

Forrás: Autodesk