Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Autodesk Connect and Construct Exchange partnerprogram

Teljes építési folyamatot összekapcsoló következő generációs BIM 360 platform

Autodesk University rendezvényen az Autodesk előzetes bemutatót tartott következő generációs BIM 360 platformjáról, az építési projektek teljes életciklusát zökkenőmentesen összekapcsoló felhőszolgáltatásról. Az Autodesk egyidejűleg elindította a „Connect and Construct Exchange” szolgáltatást. Ez egy olyan BIM 360 integrációs partnerprogram, amelyet a külső felek szoftveralkalmazásainak és adatainak BIM 360 építőipari munkafolyamatba való bevonására fejlesztettek. A Connect and Construct Exchange több mint 50 BIM 360-integrátor részvételével indult.

A BIM 360 Autodesk Forge platformra épülő új generációja az összes projektadat egyetlen helyre való összegyűjtésével segíti a megalapozott döntéshozatalt. Az Autodesk Forge egy felhőalapú összekapcsolt fejlesztői platform, amelynek segítségével az ügyfelek és a partnerek egyedi, skálázható megoldásokat hozhatnak létre a tervezési, kivitelezési és gyártási kihívások leküzdésére. A BIM 360 összekapcsolja a projektek érdekelt feleit és munkafolyamatait az építési projekt életciklusának minden szakaszában – a tervezéstől a kivitelezésen keresztül az üzemeltetésig, a helyszíni munkálatoktól az irodáig és vissza. A BIM 360 a projektmenedzsment eszközöket és az adatbázist gépi tanulási analitikával és betekintéssel párosítja, ezzel megszünteti mindazokat a bizonytalanságokat, amelyek az építési projekteket övezik, legyenek azok bármilyen volumenűek. Az eredmény a projektcsapatok közötti szorosabb együttműködés, a változtatások jobb átláthatósága, valamint nagyobb adatfolytonosság, ami végeredményben nagyobb nyereségességhez vezet.

_1

„Az építési projektek egyre összetettebbek, a BIM 360 platformmal azonban az Autodesk megfelel a kihívásnak, így az építési munkák biztonságosabbá, egyszerűbbé és összekapcsoltabbá válnak – állítja Andrew Anagnost, az Autodesk elnök-vezérigazgatója. – Az iparág minden szegmensében folyamatosan növekvő mennyiségű építőipari alkalmazások keltette zavarban az összes projektadatot egyetlen felhőalapú platformra összehozó megoldás kiszámíthatóbb projekteredményeket biztosít az építőiparban.”

Az Autodesk építőipari ügyfeleivel fejlesztették

Az új BIM 360 platform az Autodesk, valamint 100 szervezetből összesen 500 építőipari szakember együttműködésének eredménye, akik szakértőként vettek részt a szoftver fejlesztésében. Az Autodesk BIM 360 megoldásai jelenleg közel négymillió modellt tartalmaznak, a BIM 360-ügyfelektől pedig mintegy 200 millió visszajelzést regisztráltak.

„Az Autodesk számára elsődleges fontosságú volt, hogy a BIM 360 platform fejlesztése során szorosan együttműködjön az építőipari szakemberekkel, aminek eredményeképpen egy forradalmi projektmenedzsment szolgáltatást sikerült létrehozni – állítja Andy Leek, a St. Louis-i (Missouri) PARIC építőipari szolgáltató vállalat virtuális tervezésért és kivitelezésért felelős igazgatója. „Az építőipari szoftverkörnyezet rendkívül fragmentált – számtalan fejlesztő állítja, hogy egyes folyamatokra az ő terméke az optimális megoldás. A PARIC a lehető legzökkenőmentesebben igyekszik megoldani minden problémát, és az Autodesk BIM 360 lehet végül az a központi platform, amire mindenkit rácsatlakoztathatunk, a tervezőktől a tulajdonosokig.”

A Connect and Construct Exchange

A BIM 360 rendkívül szerteszabdalt munkafolyamatokat kapcsol össze a kivitelezés előkészítésétől a végrehajtáson, a gyártáson és a telepítésen keresztül egészen a létesítményüzemeltetésig. A ma elindított új Autodesk Connect and Construct Exchange szolgáltatás mindegyik ilyen építési fázisban képes hozzáadott értéket generálni. Már a kezdetektől több mint 50 BIM 360-integrációs partner csatlakozott, akik közül több mint 40 már most elérhető a szolgáltatásban. A szolgáltatás célja, hogy bemutassa, katalogizálja és népszerűsítse a következő generációs BIM 360 platformra épülő alkalmazásokat és integrációkat. Így az ügyfelek és a partnerek a megoldások széles tárházából válogathatnak a munkafolyamataik fejlesztéséhez és bővítéséhez, hogy azok jobban illeszkedhessenek egyedi kivitelezési igényeikhez.

„A Rhumbix segítségével a kivitelezési csapatok felügyelhetik az ütemtervek betartását, nyomon követhetik a mennyiségeket és egyéb kritikus feladatokat hajthatnak végre mindössze két koppintással a kezük ügyében lévő mobileszközökön – állítja Zach Scheel, a Rhumbix vezérigazgatója. – A megoldásunk BIM 360 platformmal való zökkenőmentes integrációja biztosítja, hogy a munkaterület minden eleme nyomon követhető és kommunikálható legyen a központi vagy a helyszíni iroda felé.”

A Rhumbix korszerűsíti a helyszíni kivitelezési munkálatokat – használatával a kivitelezőknek nem kell papíralapú dokumentációt magukkal hordozniuk a terepen, és hatékonyabban mérhetik és felügyelhetik a munkaerő termelékenységét, így nő a nyereségesség.

Az Autodesk BIM 360 integrációs partnereivel kapcsolatos további információkért látogasson el a Connect and Construct Exchange szolgáltatásba.

Forrás: Autodesk