Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Fenntartahtóság kategória nyertesei

AEC Excellence Awards nyertesei – fenntarthatóság

Las Vegasban az Autodesk University 2017 rendezvényen kiderült, kik nyerték a 2017-es AEC Excellence Awards-díjakat. A 2017-es AEC Excellence Awards pályázat célja az olyan projektek elismerése, amelyek összekapcsolt BIM (épületinformáció-modellezés) technológiákat és fenntartható tervezést alkalmaznak az építőiparban. Az idei pályázatra 145 pályamunka érkezett több mint 30 országból, ami jól jelzi, hogy az épülettervezésben és -kivitelezésben világszerte virágzik az innováció.

„Bátor elképzeléseikkel és a megfelelő eszközökkel a kezükben a pályázat győztesei maradandó emlékműveket állítanak az emberiség zsenialitásának – mondta Nicolas Mangon, az Autodesk AEC részlegének üzleti stratégiáért és marketingért felelős alelnöke. – Elismeréssel tartozom az összes győztesnek és döntősnek, amiért megosztották velünk az elképzeléseiket, és bemutatták az alkotás jövőjét a körülöttünk épülő világban.”

FENNTARTHATÓSÁG KATEGÓRIA

Első helyezett: Geotectura, Axelrod-Grobman Architects, NCA, Assa Aharoni Consulting Engineers a The Porter School of Environmental Studies épületéért.

A kép Shai Epstein tulajdona

A kép Shai Epstein tulajdona

A Tel Aviv University The Porter School of Environmental Studies épülete megtestesít mindent, amit a falain belül és kívül tanítanak és kutatnak. A 4000 négyzetméteres épület az első Izraelben, amely LEED Platina minősítést (92 ponttal) és az izraeli Green Code 5281 szerint 5 csillagos minősítést kapott.

Második helyezett: Tianjin Architecture Design Institute a Jie Fang Nan Lu Community Culture and Sport Center épületéért

A kép a BIM Design Centre, Tianjin Architecture Design Institute tulajdona

A kép a BIM Design Centre, Tianjin Architecture Design Institute tulajdona

A Jie Fang Nan Lu Community Culture and Sports Center épülete a közösség jólétét szolgálja – fizikailag és kulturálisan egyaránt. A maximális fenntarthatóságra tervezett és nulla energiafogyasztású épület a LEED Platina minősítést és a kínai Három csillag tanúsítványt is kiérdemelte.

Harmadik helyezett: Magnolia Quality Development Corporation Limited a WHIZDOM 101 Bangkok épületéért

A kép a Magnolia Quality Development Corporation tulajdona

A kép a Magnolia Quality Development Corporation tulajdona

A Magnolia Quality Development Corporation Ltd. küldetése, hogy egy 70 ezer négyzetméteres telket teljesen integrált, digitális, vegyes használatú tervezéssel fenntartható, intelligens városi modellé alakítson át, amelyben üzleti ingatlanok és lakóépületek is helyet kapnak. A környezeti hatások minimalizálását, az energiatakarékosságot és a széndioxid-kibocsátás csökkentését szem előtt tartva tervezett, 1 milliárd dolláros projekt célja, hogy javítsa az életminőségét és ösztönözze a fenntartható fejlesztéseket a helyi közösségben.

…folytatjuk.

forrás: Autodesk

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés.

Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!