Facebook
_Featured-Img-Cikk-680x380

Távhő Szeminárium – 2018. március 9.

Hőtérképet mindenkinek

Az e-közmű rendelet bevezetését követően lépéskényszerbe kerültek a távhőhálózatot üzemeltető vállalatok. Bár ez a rendelet sokak számára kötelező kényszerként fogalmazódott meg, mégis jelentős változást hozott a műszaki nyilvántartásban, akarva, akaratlanul ugyanis létrejött egy egységes műszaki nyilvántartási alap, amely a földben és a föld felett rejlő infrastruktúrát leíró adatokkal is felruházta a térbeli elhelyezkedésük mellett.

A dinamikus adatnövekedés és a digitális állományok térhódítása szükségessé teszi a komplex adatokat megjeleníteni és kezelni képes szoftverek fejlesztését is. Ma már szakági tematikus térképekre van szükség, gyors és pontos adatszolgáltatásra, kimutatásokra, riportokra, mind a belső, mind pedig a külső adatigénylők felé. Ez csak akkor valósítható meg hatékonyan, ha a különböző információkat egységesen tároljuk és kezeljük.

A műszaki nyilvántartások korát éljük

A mai modern számítógépes rendszerek lehetőséget biztosítanak az infrastruktúrát üzemeltető cégek számára az általuk üzemeltetett vagyon felmérésére, összegzésére, elemzésére. A felgyorsult világ gyors, gazdaságos és hatékony megoldásokat követel az üzemeltetés és tervezés területén is.

Egy modern digitális térinformatikai rendszerből pillanatok alatt választ kaphatunk ara, hogy mennyi vezetéket kell kicserélni egy meghibásodás során és mely ingatlanokat érint a javítás, illetve hol lehet olyan elzárásokat végezni a rendszerben, ami a lehető legkevesebb energiavesztéssel jár.

A VARINEX Zrt. – Magyarország egyik meghatározó megoldásszállítója a műszaki térinformatika, a digitális térképezés, valamint az infrastruktúra- és közműnyilvántartás területén – olyan térinformatikai alapú alkalmazást fejlesztetett a távhőszolgáltatók számára, amely alkalmas műszaki nyilvántartásra, dokumentumkezelésre és a munkafolyamatok támogatására is. A rendszerben könnyen rögzíthetők a vezetékhez, az ellátott épülethez, a hőközpontokhoz, hőfogadókhoz vagy az aknákhoz kapcsolódó adatok, és lehetőség nyílik a műtárgyak, berendezések és szerelvények rögzítésére is.

Hatékonyabb kommunikáció, jobb szolgáltatás

A mobil, nagy sávszélességű internet elterjedésének köszönhetően közvetlenül férhetünk hozzá a naprakész térinformatikai adatokhoz. A papíron vagy elszigetelt adatbázisokban való tárolással szemben ez a modern, digitális műszaki nyilvántartó rendszer valódi értékkel ruházza fel a térinformatikai adatokat, és segíti a felhasználókat a tereptárgyak gyors megkeresésében továbbá a listák és kiértékelések gyors lekérdezésében.

A gyorsabb adatkezelés a szervezet minden szintjén kifejti jótékony hatását. A műszaki döntéshozók számára azonnal elérhetővé válnak webes felületen a hálózati- vagy áttekintő adatok. Növekszik az irodai és helyszíni munkák termelékenysége, csökkennek a költségek. A pontosabb nyilvántartási adatokkal egyszerűbben működhet a karbantartások és a rekonstrukciós munkálatok ütemezése, gyorsabb hibaelhárítás érhető el. Azáltal, hogy az adatok könnyebben hozzáférhetők, nem csupán a döntéshozatal feltételei optimalizálódnak, hanem az ügyfelek és a lakosság számára is jobb szolgáltatás nyújtható.

A VARINEX Zrt. 2018. március 9-én tartja Távhő Szemináriumát, ahol megtudhatja, hogyan könnyítheti meg a távhőszolgáltatók mindennapi munkáját egy, a közműnyilvántartási adatokra épülő új digitális rendszer.

Regisztráció a rendezvényre

Forrás: VARINEX Zrt.